Åpningstider : Mandag til Fredag - 08:30 - 16:30 (Kvelder/helger etter avtale)
  Kontakt : 22 60 08 78

Rotfylling

Hva er rotfylling?

Rotfylling er nødvendig når tannskaden er blitt så stor at pulpa er affisert og det er infeksjon i tannen, ofte følger tannverk med som symptom. Pulpa er kar og nerver som løper i et hulrom som befinner seg midt i tanna og strekker seg til helt nederst i roten. Ved rotfylling renses dette hulrommet rent med spesielle instrumenter. Hulrommet desinfiseres for bakterier for å så fylles med et bakterietett materiale bestående av plast. Se gjerne video for illustrasjon av behandlingsprosessen.

Når pulpavevet er skadet finnes det ingen vei tilbake. Enten må tannen rotfylles eller fjernes. Hvis tannen står med pågående infeksjon vil det forårsake flere plager som smerte, hevelse og evt spredning som kan utvikle seg til å bli veldig farlig.

Behandlingen er en tidskrevende og kostbart behandling men du får beholde tannen. Når roten er ferdigbehandlet får du en fylling eller krone på toppen.

Smertefri rotfylling:

Rotfylling forbindes ofte med smerte og ubehag. Privattannlegen tilbyr deg smertefri behandling ved hjelp av moderne og lokale bedøvelsesmidler. I noen tilfeller kan det være vanskelig å bedøve en betent tann. Da må tannlegen prøve ulike måter å bedøve tannen på. Vi behandler daglig pasienter med tannlegeskrekk med god effekt.

Kontakte oss her eller ring 22 60 08 78 så hjelper vi deg.