Åpningstider : Mandag til Fredag - 08:30 - 16:30 (Kvelder/helger etter avtale)
  Kontakt : 22 60 08 78

Implantat

Implantat – Erstatting av manglende tenner

Implantat er i dag et godt og varig alternativ for å erstatte tenner som er tapt. Implantat kan brukes for å erstatte en enkel tann, 2 tenner, hel kjeve eller brukes som pilar for å lage en bro. Implantat kan også brukes for å få ekstra feste for en avtakbar protese, gebiss, i form av en trykk-knapp løsning. Mulighetene er mange og i dag er det de færreste som trenger å gå tannløse i hverdagen.

Implantat består av 2 deler, første delen ligner på en tannrot som skrues in i kjevebenet, andre delen ligner på en tannkrone og festes oppå den første delen. Se film for illustrasjon:

Du får regne med flere tannlegebesøk, 4-5 gg. Behandlingen utføres i 3 trinn.

  1. Det viktigste trinnet er planleggingen. Tannlegen undersøker hele tannsettet, tannkjøtt og kjevebenets status for å klargjøre dine muligheter og forutsetninger. Ulike alternativer diskuteres dere imellom for å komme fram til en avgjørelse som passer dine behov og ønsker samt er mulige å realisere.
  2. Nå er det tid for å sette in den første delen av implantatet. Dette gjøres av en av våre dyktige tannleger som har spesialisert seg innen implantat kirurgi. Prosessen er helt smertefri og gjennomføres under lokalbedøvelse. Nå drøyer det 2-3 måneder til neste trinn. Kjevebenet får tid til å gro fast i implantatet og stabilisere denne på plass. Du kommer innom på kontroller slik at tannlegen kan forsikre seg om at tilhelingsprosessen forløper normalt.
  3. I det siste trinnet settes den protetiske løsningen på, krone, bro eller protese.

Du får midlertidig tannerstatning gjennom hele behandlingsperioden og trenger aldri gå tannløs.

Har du spørsmål eller vil du finne ut hva dine muligheter er? Velkommen inn til en uforpliktende konsultasjon. Ta kontakt her eller ring oss på 22 60 08 78 så hjelper vi deg.

Tannturisme

Tannturisme er et uttrykk som brukes når man omtaler de som reiser ut til utenlandske klinikker for store tannbehandlinger i tro om billigere sluttregning. Erfaring har vist at ofte blir priset høyre vel fremme enn det som er oppgitt på forhånd. I tillegg er overbehandling et ganske vanlig fenomen som kompensasjon for de noe billigere prisene. Implantatbehandling er noe kostbart på grunn av blant annet priset på selve implantatet. I Norge er du trygg på at du får implantat av høyeste kvalitet. I utlandet kan prisene reduseres gjennom å bruke billigere implantat. Ofte har ikke de gjennomgått langtidsstudier og prognosen med disse implantat er noe usikkert.

Store arbeid skal alltid gjøres nære hjemmet for eventuelle oppfølgninger, reparasjoner som kan trenges eller komplikasjoner som kan oppstå.  Det er vanskelig for tannlegen å ta tak i et problem som oppstår etter et stort arbeidsom blitt gjort andre steder. Tannlegen har ikke informasjon og bilder på eksakt hva som blitt gjort og for eksempel kan han savne utstyr til den implantattypen som er blitt brukt.

Nedenfor har vi lenket til 2 artikler publisert i Tannlegeforeningens «Tannlegetidende» der tannturisme omtales.

” … Ting tyder dessverre på at enkelte profilerte, utenlandske tannklinikker representerer en annen behandlingsfilosofi enn det vi betrakter som faglig forsvarlig her hjemme. Det er en fare for at det kompenseres for lavere pris ved å øke antall tenner som behandles. Man kan undres om prognosen vurderes overhodet. Hvordan vil en omfattende konstruksjon være om fem eller ti år? Får forbrukeren ivaretatt sine interesser på forsvarlig måte? Hvilke klagemuligheter har de som får tannbehandling utenlands? Og hva med komplikasjonene? Jo mer omfattende en behandling er, jo større er faren for at det oppstår komplikasjoner. Hvem tar seg av dette?Hvordan sikre god kooperasjon og pasientens mulighet for å ta vare på tennene etter utført behandling? …”

Les mer om dette her.

Har du spørsmål? Ta kontakt her eller ring oss på 22 60 08 78 så hjelper vi deg.